قال علي عليه‌السلام : إِنَّهُ لَيْسَ لِأَنْفُسِكُمْ ثَمَنٌ إِلَّا الْجَنَّةَ فَلَا تَبِيعُوهَا إِلَّا بِهَا؛ امير مومنان عليه‌السلام مي‌فرمايند: همانا براي شما بهايي جز بهشت نيست، پس به کمتر از آن نفروشيد. (نهج‌البلاغه، حکمت456)

 پيام مولا از بستر شهادت

رقعي، شوميز، 304 صفحه، چاپ اول  1385، چاپ پنجم  1391.

اين كتاب كه مجموعه مباحث حضرت استاد طي رمضان 1372 ه. ش است، توسط حجةالاسلام محمد مهدي نادري قمي تدوين و از سوي مركز انتشارات مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني(ره) منتشر شده است.
پيام مولا از بستر شهادت، شرح و توضيحي است از حضرت آيت‌الله محمدتقي مصباح يزدي بر وصيت‌نامه امير مؤمنان حضرت علي(ع) كه در واپسين لحظه‌هاي زندگي دنيايي خويش، به امام حسن و امام حسين عليهماالسلام فرموده‌اند. اين كتاب با توجه به مضامين عرفاني و اخلاقي كلام حضرت امير (ع) و با تاكيد بر تقواي الهي، با بحث درباره دنيا آغاز مي‌شود و با اشاره به گرايش فطري و ذاتي انسان به دنيا، راه رهايي از وابستگي به دنيا را بيان مي‌كند.
حضرت آيت‌الله محمدتقي مصباح يزدي در اين شرح علاوه بر اشاره به تقوا به عنوان مبناي همه ارزش‌ها در اسلام، از نظم با نام واجب فراموش شده ياد مي‌كنند و دو شرط اساسي برقراري نظم در جامعه (برنامه‌ريزي و نظارت) را متذكر مي‌گردند. ايشان در ادامة‌ شرح وصيت گران‌قدر اميرالمؤمنين (ع)، موضوعاتي چون اصلاح ذات‌البين، اهميت مسايل و روابط اجتماعي در اسلام، و راز تاكيد اسلام بر روابط صحيح اجتماعي را مطرح كرده، خط قرمز اسلام در برقراري روابط اجتماعي را بيان مي‌كنند.
نقش احسان در تحكيم روابط اجتماعي و كاربرد آن در مورد خدمت به يتيمان و همسايگان، دو اصل قرآن و نماز به عنوان دو ركن اساسي اسلام، جايگاه ويژه حج و خانه خدا، حج در نگاه اهل بيت عليهم السلام و منافع حج از جمله موضوعات، مباحث و سرفصل‌هايي است كه حضرت علامه با عنايت به كلام شيوا و پر صلابت مولا به شرح و توضيح آن پرداخته‌اند.
هم‌چنين در پايان، ايشان به جهاد در سه عرصه ( جهاد با مال، جهاد با زبان و جهاد فرهنگي) اشاره مي‌كنند و ضمن بيان جايگاه امر به معروف و نهي از منكر، پيآمدهاي ترك اين مهم، چگونگي امر به معروف و نهي از منكر، و افراط‌ها و تفريط‌هاي ممكن در راه تحقق آن را گوش‌زد مي‌كنند.

آدرس: قم - بلوار محمدامين(ص) - بلوار جمهوری اسلامی - مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمينی(ره) پست الكترونيك: info@mesbahyazdi.org