قال علي عليه‌السلام : إِنَّهُ لَيْسَ لِأَنْفُسِكُمْ ثَمَنٌ إِلَّا الْجَنَّةَ فَلَا تَبِيعُوهَا إِلَّا بِهَا؛ امير مومنان عليه‌السلام مي‌فرمايند: همانا براي شما بهايي جز بهشت نيست، پس به کمتر از آن نفروشيد. (نهج‌البلاغه، حکمت456)

جهان‌شناسي (مجموعه کتب آموزشي معارف قرآن 2)

وزيري، گالينگور، 360 صفحه، چاپ اول 1390، چاپ دوم 1395.

اين کتاب بخش دوم از مجموعه مباحث معارف قرآن حضرت استاد است که پس از بازنگري، تصحيح و تحقيق توسط حجت‌الاسلام والمسلمين حميد آريان، به صورت متن درسي براي 2 واحد تدوين شده و به همت انتشارات مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني(ره) انتشار يافته است.
اين کتاب پژوهشي در قلمرو مباحث جهان‌شناسي در قرآن است که در 5 فصل و شانزده درس تنظيم شده و به ارايه ديدگاه قرآن در باب مسائل مربوط به کيهان، پديده‌هاي جوي، زميني، موجودات عالم از قبيل: فرشتگان و جن و مسايل مربوط به عرش و كرسي مي‌پردازد.
«قرآن و مسائل جهان‌شناختي» عنوان فصل نخست اين کتاب است که در آن به تبيين اهداف و نگرش‌ها درباره آيات جهان‌شناسي و شيوه صحيح مواجهه با آنها پرداخته شده است.
فصل دوم به بحث «آفرينش جهان» اشاره دارد و در آن به مطالبي چون: گستره عالم، معناي سماء و ارض و تعداد و مدت خلقت آنها، چگونگي استقرار و حفظ آسمان‌ها و چيستي عرش و کرسي اشاره شده است.
پديده‌هاي كيهاني از قبيل شب و روز، خورشيد، ماه و اختران، ايلاج، تقليب، تكوير و اغشا، پديده‌هاي جوي مثل رعد و برق، نزول باران، و نيز پديد‌هاي زميني مانند کوه‌ها، درياها، پرندگان و جاندران و رابطه پديده‌هاي زميني با جوي از جمله موضوعاتي است که در فصل سوم اين کتاب با عنوان «پديده‌هاي جهان و حکمت آفرينش آنها» آمده است.
«فرشتگان» عنوان فصل چهارم اين كتاب است كه در آن به بيان اوصاف فرشتگان، اختلاف رتبه آنها و نوع و ماده خلقت ايشان و نيز وظايف و افعال آنها پرداخته شده است.
«جن و شيطان» پنجمين فصل کتاب است که به توضيح و تشريح اوصاف و افعال فرشتگان، ماده آفرينش جن و مفهوم شيطان و کارهاي ابليس و ... مي‌پردازد.
گفتني است، مباحث اين کتاب پيش از اين نيز همراه با بحث‌هاي خداشناسي و انسان‌شناسي در کتابي با عنوان «خداشناسي، كيهان‌شناسي، انسان‌شناسي» تدوين و منتشر شده است.

آدرس: قم - بلوار محمدامين(ص) - بلوار جمهوری اسلامی - مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمينی(ره) پست الكترونيك: info@mesbahyazdi.org